Schadevergoeding bij een vertraagde vlucht

foto vliegtuig

U heeft recht op €250,- tot €600,- schadevergoeding bij vertraging van uw vlucht. U moet echter wel wat werk verzetten als u de schadevergoeding wilt ontvangen. Voor veel mensen valt dit werk tegen en daarom heeft Griffioen vertraging het initiatief genomen om u te helpen.

 

Snel berekenen hoeveel schadevergoeding u krijgt ? Klik hier 

 

Hebben veel mensen last van vertraging van hun vlucht?

Jaarlijks zijn duizenden Nederlandse vliegtuigpassagiers de dupe van vlucht vertraging of annulering van een vlucht. Circa 30 miljoen vliegpassagiers over de gehele wereld hebben door de vlucht vertraging of annulering van hun vlucht recht op een schadevergoeding.

Een schadevergoeding kan oplopen tot wel €600,- per persoon, dus het indienen van een claim na een vertraging is absoluut de moeite waard. Schadevergoedingen zijn wettelijk geregeld in Europa. In de Verordening (EG) nr. 261/2004 is alles te lezen over het recht op schadevergoeding die u als vliegtuigpassagier heeft bij vertraging van uw vlucht.

Schadevergoeding vertraging vlucht wat zijn de voorwaarden

  • Het vliegveld van vertrek moet in een land van de Europese Unie zijn, of;
  • Het vliegveld van aankomst moet in een land van de Europese Unie zijn en de vluchtmaatschappij moet Europees zijn;
  • De vlucht moet meer dan 3 uur vertraagd zijn;
  • In geval van overmacht is er hoogstwaarschijnlijk geen compensatie te verkrijgen (bijvoorbeeld weersomstandigheden, stakingen etc.).

Griffioen Incasso helpt u aan een schadevergoeding bij vertraging van uw vlucht

Op onze website kunt u de claim indienen om schadevergoeding te ontvangen voor de vertraging van uw vlucht. Wij toetsen de claim op rechtsgeldigheid. Achten wij de claim rechtsgeldig, dan dienen wij het verzoek om schadevergoeding in bij de luchtvaartmaatschappij.

 

Uw claim indienen? Klik dan hier